ILO Keukens & Interieur 35 jaar

ILO Keukens & Interieur ontwerpt en plaatst keukens, badkamers, dressings, ingemaakte kasten, kantoor- en totaalinrichting.
Creatievelinge Inge Lostrie helpt met passie en plezier de mensen in hun zoektocht naar hun droomkeuken. “Kwaliteit en een onberispelijke service zijn onze stokpaardjes. We leveren zowel standaard- als maatwerk.”

https://www.voka.be/nieuws/ilo-keukens-interieur-35-jaar-uw-droomkeuken-inclusief-droomservice 

foto

Cobofisk

 

ILO Keukens & Interieur profileert zich als een flexibele keukenbouwer die kwaliteit en een onberispelijke service nastreeft. “De investering in een droomkeuken mag geen lijdensweg worden. We begeleiden onze klanten tijdens het volledige proces van ontwerp tot uitvoering. Onze persoonlijke aanpak is onze grootste troef. Of je nu van klassiek, cottage of design houdt, met veel passie en creativiteit zoeken we naar de beste oplossing”, zegt CEO Inge Lostrie.

ILO Keukens & Interieur maakt het onderscheid door onder andere de recente investering in een gebruiksvriendelijke 3D-tafel. “Dit is geen online tool waarmee je een eenvoudige tekening van je keuken kunt maken”, benadrukt Inge Lostrie. “In onze toonzaal vind je een unieke 3D-tafel waarmee je oneindig veel variaties en combinaties kunt maken. Op een digitaal grondplan kun je blokken verplaatsen waarna je op het grootscherm meteen de impact van je keuze ziet. Spelenderwijs creëer je zo je eigen droomkeuken.”

Promotoren en particulieren

Die toonzaal bevindt zich aan het op- en afrittencomplex van de R4 te Drongen, op een boogscheut van de Gentse Watersportbaan. Dat is geen toeval want ILO Keukens & Interieur startte aanvankelijk als een samenwerking tussen Francis Bostoen en Jozef Lostrie. “Mijn vader had een keukenzaak in Ledeberg en werkte onder andere voor Francis Bostoen. Die wou zoveel mogelijk toeleveranciers verzamelen rond zijn nieuwe bedrijfssite waardoor de klanten op één plaats al hun keuzes konden maken qua gevelstenen, dakpannen, vloeren en dus ook hun keuken”, vertelt Inge Lostrie.

Bijna vier decennia later is Bostoen nog altijd een belangrijke klant voor het bedrijf. Het klantenbestand bestaat daarnaast uit andere bouwpromotoren en ook steeds meer particulieren. ILO Keukens & Interieur is actief in heel Vlaanderen: van De Panne tot Antwerpen en Brussel.

In onze toonzaal vind je een unieke 3D-tafel waarmee je oneindig veel variaties en combinaties kunt maken”

CEO Inge Lostrie

Standaard- en maatwerk

Kwaliteit is één van de stokpaardjes bij ILO Keukens & Interieur. Het bedrijf koopt de standaardmeubelen in bij een Duits familiebedrijf. Een ervaren en gemotiveerd team zorgt voor de professionele plaatsing en afwerking van de keuken bij de klant.
Omdat er vooral vanuit particuliere hoek steeds meer vraag kwam naar maatwerk besliste Inge Lostrie enkele jaren geleden om het bedrijf op dat gebied te versterken. In 2013 nam ze Intercub uit Liedekerke over, een puur maatwerkbedrijf met eigen atelier. “De mix tussen standaard- en maatwerk betekent een enorme meerwaarde voor ons.”

(lees verder onder de foto)

foto

Bijen in de achtertuin

ILO Keukens & Interieur telt een tiental werknemers en bij Intercub zijn er nog eens vier actief. Een jaar geleden kwamen er met de klap nog eens 40.000 extra werknemers bij. Via het Voka-netwerk kwam Inge in contact met Christophe Noelmans van Bees&You, een jong bedrijfje dat bijenvolken op bedrijfssites installeert. “In onze achtertuin hebben we nu twee bijenvolken die lekkere honing maken. Met veel plezier werken we mee aan dit duurzame project waar iedereen beter van wordt.”
foto

Voka viert jarige bedrijven